Jack-pot

Storvinster och drömvinster

Kommer spelmonopolet att avskaffas och ersättas av ett system med spellicens? Vad är i så fall konsekvenserna för svensk spel och hur kommer det att påverka de påverka onlinespelandet?

I oktober i fjol informerade Svenska Dagbladet att det svenska spelmonopolet skulle dras inför EU-domstol av EU-kommissionen. Detta då förändringar som man har krävt – inte har blivit av. Det man säger är att kommissionen anser att monopolet i Sverige inte är organiserat, främst på två områden: I ett fall om regler för sportspel på internet och om pokerspel på nätet.

Nu, drygt ett halvår efter detta, har Riksdagen beslutat att spelmonopolet bör upphöra helt och hållet. Istället för att ersätta ett system med licenser. Det är med andra ord en förändringens tid för sverige och spelmarknaden. Någonting som är både spännande och läskigt. Allt fler väljer ju att spela på nätet vilket självklart är roligt. Onlinespel har gjort att alla har möjligheten att spela, allt som egentligen krävs är ett konto och en internetuppkoppling. Sedan gäller det ju såklart att även välja rätt sajt när man spelar. I och med att allt fler spelar kommer även ett högre antal bluffspel, där man kan bli lurad. Med ett  licenssystem kan dessa förhoppningsvis försvinna och vi alla kan spela säkert på nätet. Detta gör även att man kan ställa krav på de spelsajter som dyker upp. Nu på senare tid har det ju faktiskt kommit allt fler. En bra sak är även att använda de olika sajter som recenserar och rekommenderar olika spelsajter. Ett exempel på detta är https://spelautomaterpånätet.se/ där du kan hitta de bästa spelautomaterna online. Är man fortfarande osäker på om den spelsajt man vill spela på säker kan man via Lotteriinspektionen får vägledning i säkert spelande vilket bör underlätta.